weekend and week
Blogguppdateringen är sådär just nu känner jag. Fredagen spenderades hemma, resten av helgen har bestått av flytthjälp, film, mys, falafel, sushi, julskyltning och shopping med finaste

Nu är Rebecca dessutom hemma på snabbvisit, mycket trevligt tycker jag. Träffade henne på bussen och frågar om det är kul att vara hemma? Då tittar hon först lite konstigt på mig och säger sen, just det jag har ju varit borta. Bra rebecca, du har ju bara bott i Norge de senaste 3 månaderna. Sedan blev det diskussioner om allt mellan himmel och jord.

Nu signar jag ut för att ladda upp för en ny jobbvecka med kaffe och fakturering, det ska nog bli bra. På onsdag blir det afterwork i fridas nya lägenhet, det ska bli kul :) Dessutom är det bara 3 hela jobbveckor kvar nu innan det är jul!
fairytale of new york
När vi precis landat i USA så ställde vi oss i kön till de som släpper in en i landet. Så säger han (vi kallar honom M) till mig:

M: You've been to new york before haven't you?
I: Uhm, no
M: Are you sure?
I: Most definitely
M: Oh, okey then, because you look like a new yorker
I: Haha, okey, thanks i guess
M: You have like that positive energy around you

det var lite roligt, ofta man frågar om någon är säker på att de inte har varit i new york, haha. Han var supertrevlig sen och tipsade om saker att göra och sånt, haha.


new york new york

När vi först åkte satt jag och funderade, "tänk om inte jag tycker att new york är så coolt som alla säger", "tänk så är det inte roligt alls". Men jag hade inte behövt oroa mig över det, för efter en tuff flygresa var klockan mitt i natten för oss och vi satte oss i en taxi mot NYC. När vi närmade oss tornade alla höghus upp sig i natten och jag insåg att det här, det här är en stad för mig. Efter nio dagar av sevärdheter av alla dess slag och shoppande till pengarna var slut så var det tråkigt att åka hem. Åka hem från pulsen, staden, människorna, ljusen, ljuden, dofterna, tempot. Hem till bara, från new york, städernas stad, kontrasterna var så drastiska som de kunnat bli, hemma kändes plötsligt mer avlägset än någonsin. I taxin på väg till flygplatsen tittade jag bakåt på solnedgången över new york och insåg att jag kommer få svårt att hitta en stad jag tycker om lika mycket som denna. New york fick en lite större plats än alla andra städer i mitt hjärta. Jag saknar det redan, but no worries, i'll be back, i promise.