Kladdkaka

Jag lyckas på något sätt aldrig med mina kladdkakor men igår bakade jag faktiskt en som blev jättegod!

Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
200 gram mörk choklad
100 gram smör
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
En påse sånna små daim

Gör såhär
Smält smör och häll över den hackade mörka chokladen. Vispa ägg, socker, vaniljsocker pösigt och sikta sedan i mjölet och ha i saltet. Häll sist i chokladblandningen och häll upp i formen. Strö sedan över daimen och grädda i 170grader 15-20 minuter (jag tyckte det var lite kort tid)

årsresumé 2012
Tänkte jag skulle köra en liten sammanfattning av 2012. Detta är säkert bara en tredjedel av vad som har hänt, men eftersom jag har världens sämsta minne så har jag tagit med de händelser jag skrivit om här och hittat bilder från. Månad för månad, here we go!
 


Januari
Började året hemma hos frida med godaste maten och mycket bra sällskap. Jobbade även hela 1:a januari, det var nog den drygaste jobbdagen på hela året, men pengarna behövdes då vi åkte till Kenya bara 2 dagar senare.
 
 
 
Februari
Hade filmkväll hos amanda och firade alla hjärtans dag. Åkte även upp till karlstad och hälsade på jessica och hade en kaosig utgång haha.
 
 
 
Mars
Bokade resan till new york lagom impulsaktigt. Stannade mest inne denna månaden då pollen gjorde att jag inte vågade mig ut. Det blev dock spontanutgång med amanda och filippa på KB, firande av våffeldagen och amandas 20års dag. 
 
 
 
April
Var besatt av iphonespelet draw och hade de sjukaste teckningarna med rebecca! Hade lite ångest över högskoleanmälan men det löste ju sig. Var och tittade på första auditionen för oscar på xfactor med karla och hennes syrra, lite kul nu i efterhand eftersom det gick så himla bra. Verkar inte gjort så mycket mer än att baka enligt bloggen i alla fall.
 
 
 
Maj
Vädret började bli behagligt och jag hängde rätt mycket på stan och käkade ute. Bowlade med mina fina jobbarkompisar också. Efter jobbet låg jag ute och solade och hade det allmänt bra, var i helsingör en dag också, vill dit igen, så himla fint!
 
 
 
Juni
Tittade mycket på fotbolls em(?) haha och Martin tog studenten. Hann med en tur till linköping och en filmkväll hos james också. Käkade sushi (världens svåraste och säga) med julia och firade midsommar hos jessica dagen innan vi åkte till USA. Midsommar är nog min favorit högtid alltså.. 
 
 
 
 
Juli
Månaden började i USA och allt är så himla bra där alltså. Älskar det landet. Var på strandbaden under falserboveckan och ute och käkade en hel del på lilla torg. Försökte jobba så mycket som möjligt för att ta igen de uppshoppade pengarna i USA. Hade också min enda stranddag i sverige, tillsammans med emelie. Avslutade månaden med utgång i Köpenhamn som kanske inte slutade riktigt som vi tänkt oss. 
 
 
 
 
Augusti 
Första veckan låg jag sjuk och hade ondast av alla i halsen, fördrev tiden med OS då jag inte kunde göra så mycket annat. Bloggade inte alls mycket och eftersom jag har världens sämsta minne kommer jag inte ihåg vad som mer hände (tur att jag har bloggen ibland alltså, det är som en extrahjärna). I slutet av augusti var jag mycket på malmöfestivalen innan  världens roligaste veckor med nollningen började. Dessutom såg jag coldplay, det var bäst. 
 
 
 
September
Fortsatte med nollning och sittning och allt vad det innebar. Hade en rätt dålig september i övrigt, inte mycket i livet som var bra..
 
 
 
Oktober
Var på halv 8 hos mig som lite dog ut sen tyvärr, då tanken var att vi alla skulle ha varsin middag...Pluggade rätt mycket och lärde känna massa nytt folk, firade kanelbullens dag på världens bästa fik i helsingborg. Var med rebecca och hade mysmatlagning hos amanda. Åkte till emporia för första gången med johan. Jobbade fortfarande med att få livet på rätt kant. Tror fan detta har varit mitt otursår. 
 
 
 
November
Klädde ut oss till batman och gick ut i helsingborg, sedan hade vi personalfest på ett lite annorlunda ställe men det var kul haha. Var ett par gånger till på emporia, gillar det faktiskt! Jobbade för mycket för att gå i skolan och gjorde allt annat än att plugga, som typ nu också... Hade en väldigt rolig utgång på KB och tittade på sista delen av twilight, sedan var den månaden slut. 
 
 
 
December
Började månaden med att skriva tenta som gick bra! Började träna ordentligt (hoppas det håller i sig nästa år) och va ute och gick en hel del med james också. Annars blev det mycket julklappsshopping och en tur till göteborg och anna. Massa juliga saker, en resa till linköping och idag bär det av till island, det var allt för i år. 

2012
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja! Det gör man väl typ varje dag?
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga nyårslöften, brukar inte ha det. Men till nästa år har jag faktiskt bestämt ett par!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, tror inte det
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Kenya, USA och några vändor till danmark om det räknas. Sen åkter vi ju till Island imorgon så det kommer jag också besökt. 
6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013? Ja, lite mer fritid haha
7. Vilket/vilka datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? Tror faktiskt inte det är något speciellt
8. Vad var din största framgång 2012? Det är nog att det har gått bra på universitetet!
9. Största misstaget? Att inte ta för mig tillfäckligt mycket och vara mer spontan
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Förkyld? Annars nej
11. Bästa köpet? Oj, herregud antagligen någon av resorna
12. Vad spenderade du mest pengar på? Shopping & resor
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Absolut, alla fina människor jag har runt omkring mig
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? Paradise - Coldplay
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare tror jag faktiskt, låter helt deprimerande haha
16. Vad önskar du att du gjort mer? Festat, träffat kompisar
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Shoppat, haha
18. Hur tillbringade du julen? Först några timmar på ica och efter det hemma i bara.
19. Blev du kär i år? Nej
20. Favoritprogram på TV? "Så mycket bättre" haha har fastnat för det programmet
21. Bästa boken du läste i år? Tror knappt jag läst en enda bok, mer än kurslitteratur...
22. Största musikaliska upptäckten? Jag är så dålig på sånt där
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja, min fina klocka bland annat
25. Något du önskade dig men inte fick? Ja en kitchenaid och säkert massa andra saker
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Natten till min födelsedag hade vi sittning, det var kul! Sen på kvällen var jag ute och åt med familjen. 
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, det finns absolut!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2012? Har nog ingen utpräglad stil, men rätt "fin" och tjejig oftast
29. Vad fick dig att må bra? Att jag följde mitt hjärta
30. De bästa nya människorna du lärde känna. Lärde känna är nog Emelie och Emilie haha
31. & till sist - är du nöjd med året? Nej, inte direkt faktiskt. Hoppas på 2013!