buon capodanno
Detta har nog varit det mest händelserika och reserika året i mitt liv. I vanlig ordning kommer här en snabbrepris! Enjoy. 
 
Januari
Året började på allra bästa sätt på Island med Emelie och fortsatte med mycket träning (för att vara mig då) och många utgångar med Amanda och co.
 
 
 
Februari
Februari var mycket jobb och skola, men ett studiebesök på ullared och en natt med oscarsgalan hann jag med. Dessutom åkte jag upp till Karstad och hälsade på Jessica och på vägen dit stannade jag en natt hos Anna i Göteborg. En trip till Köpenhamn blev det också.
 
 
 
Mars
Denna månaden hängde jag med Anna, Dijana och Steffi och såg the killers på Malmö arena, hade tårtmys hos Amanda för att fira hennes födelsedag, ett par utgångar, 12-timmars födelsedagslunch för Anna, klassfest med mina gamla kompisar från 9an samt en trip till Stockholm med Anna, Emilia och Emelie för att titta på Oscar i Let's Dance (första avsnittet för vi trodde han skulle åka ut rätt snabbt, hahah).
 
 
 
April
I April åkte jag med mamma och Martin till Paris och spenderade 4 dagar med massa sightseeing. Försökte fira Emilies födelsedag som inte gick så bra haha, mötte istället upp några godingar på TGI:s och hängde där den kvällen. Rebecca hade kalas för att fira sin födelsedag och det hade också Hanna. Månaden avslutades med megabra Valborg i Lund. 
 

 
Maj
Det blev Stockholm med Anna och Hanna igen för att titta på Let's Dance, alltså, älskade det, så himla kul vi hade de två helgerna. Sedan gick drygt en vecka åt till att volontära på EuroVision Song Contest i Malmö, det var en himla rolig vecka som avslutades efter finalen med VIP fest på Slagt. Med all rätt blev jag sjuk efteråt, men det gjorde inte så mycket för bara 1 eller 2 veckor senare slutade jag skolan.
 
 
 
Juni
Sprang Malmömilen i lite för varmt väder och var glad att jag ens kom i mål, firade midsommar hos Josefin i Skanör. Träffade mina fina volontärkompisar igen och snackade igenom den galna veckan. Stockholm fick ytterligare ett besök av mig och denna gången följde även mamma med. Fun fact; jag hade varit i Stockholm 1 gång i hela mitt liv före detta året, sedan på 6 månader åkte jag dit 3 gånger. Jag och Amanda gick på "sommarfest" på moriskan och åkte till Lomma "solade" haha. 
 
 
 
Juli 
Jobbade inte så mycket denna sommaren och eftersom det var så fint väder ledde det till att jag hängde en hel del på stranden, i alla fall så fort tillfället gavs. Åkte upp till Anna och Göteborg med Hanna och hade ett par jättemysiga dagar. Många Sverigeturer har det blivit detta året och bara denna månaden åkte jag och Emilia och hälsade på Jessica i Karlstad också.
 
 
 
Augusti
Augusti kom och jag hade lite beslutsångest igen över vad jag skulle göra. Bestämde mig för att ta ett extra år (igen, jag vet!) och göra bara saker som jag velat göra länge. En tur till Köpenhamn hann jag med och en sommarfest som slutade i vattenkrig hemma hos Filippa. Amanda och jag åkte på en skånetur och så åt vi kräftor hos Amanda en annan dag. Malmöfestivalen kom så klart som vanligt i slutet av augusti så då blir det automatiskt ett par dagar där. 
 
September
Månaden började med att Erica och jag bokade vår långresa som vi är iväg på nu. Amanda, Matilda, Anna och Sofie lämnade mig här hemma och efter en tur till Linköping fanns det ingen anledning för mig att stanna kvar i Sverige. Jag tog mitt pick och pack och flyttade till Italien, närmare bestämt Rom, för att plugga italienska i ett par månader, bästa beslutet någonsin. Det blev mycket sightseeing i början, även utgångar och en resa till Napoli och Capri hann vi med .
 
 
 
Oktober
Hösten kom inte riktigt till Rom utan det var fortfarande väldigt varmt och det firade vi bland annat genom utgångar, gå en matlagningskurs, gå på chokladfestival, träffa trevliga italienare, åka till Verona och Milano, fira halloween och så klart lära oss lite italienska. 
 
 
 
November
Sista månaden i Rom blev intensiv och var nog den månad som gick snabbast detta året. Mamma och Martin kom först på besök och en dag efter de åkt hem kom Emelie och hälsade på. Jag och Adriana åkte till London där vi mötte upp Anna och hennes kompis. Vi hittade även det bästa pizzastället denna månaden och det är fan värt att nämnas. Annars blev det en hel del kareoke och utgångar men även lite udda sightseeing ställen. Sista dagen denna månaden var också den sorgligaste detta året för då var jag tvungen att lämna Rom och alla mina nya vänner.
 
 
December
Men som tur var visste jag ju att något roligt väntade och efter två veckor med kompisträffar, familjetid och en tur till julmarknaden på tivoli i Köpenhamn var det dags för mig och Erica att hoppa på flyget mot Australien. Nu sitter jag här i Sydney och skriver efter lite nästan 2 veckor i Australien, Melbourne och Sydney är hitills de enda ställena vi varit på, men många andra väntar men först när nästa år börjat. Tack 2013 och välkommen 2014!
 
Beach mode
Vädret höll tyvärr inte i sig och det blev inte bondi i fredags men vi deppade inte för det utan började dagen med en joggingrunda (kommer bli smal här), sedan promenerade vi ner till botaniska trädgården och gick runt och tittade på blommorna haha, såg även 2 bröllop på vägen. På kvällen hade vi bokat (man var typ tvungen och välja tid och allt, värsta komplicerat) biljetter till akvariet. Det var megakul med tunnlar under vatten men man blev ju minde sugen på att simma i havet kan jag ju säga. Sedan helt plötsligt fick vi för oss att promenera över harbour bridge och där var världens finaste utsikt!! Gick ner till vårat hemliga lilla ställe i Sydney dit många inte hittar enligt han som ägde butiken vi köpte glass och pratade en lång stund haha. 

Igår däremot blev det stranden för första gången i Sydney och andra sen vi kom till Aussie! Två glada tjejer (eftersom vädret har varit sådär) tog bussen till bronte beach som vi blivit rekommenderade och stannade ett par timmar (minst hälften i skuggan så oroa er inte) sedan tog vi en 30 minuter lång promenad med helt otrolig utsikt hela vägen bort till kända bondi beach. Bondi i 30 grader en lördag kanske inte är att rekommendera ändå och både jag och Erica föredrog bronte som är en mindre och finare strand. På kvällen gick vi ner till darling harbour och tittade på fyverkerier som de tydligen har haft där varje lördag fram till nyår (vilket innebär att detta var den sista)

Idag gick vi bort till vår park vid hostellet där de även har en stor swimmingpool och låg där nästan hela dagen. Sedan på kvällen har vi gjort sånna tråkiga saker som man förr eller senare måste göra, som att tvätta (som kostade 24kr </3) och handla mat... Imorgon tror jag siktet är inställt på den andra kända stranden här, manly, ryktet går dessutom att det finns ett svenskt café där! Här tar man dagen lite som den kommer så vi får se vad som händer. Vi känner oss ganska färdiga med Sydney vid detta laget, vi har lite shopping vi vill göra och sen såklart NYÅR!! 

Tänker försöka skriva 3 roliga/onödiga faktan som inte platsar i den övriga bloggtexten haha
3 funfacts
- börjat bli atletiskt efter att klättra upp på våningssängen hela tiden.
- har fulaste flip flip (eller kanske ska börja användes det riktiga ordet, thongs) brännan på fötterna
- älskar alla hus i den viktorianska stilen här, så himla finaThe rain never botherd me anyway
På julaftonskvällen gick jag och Erica ner till operahuset och satte oss och åt skumtomtar bland fladdermössen. Efter ett väldigt misslyckat försök att se fyrverkerierna promenerade vi tillbaka till hotellet, såg en possum på vägen, så söt. 

Igår var det officiellt julafton för australienarna så hostellet anordnade julbrunch som vi åt på takterrassen. På kvällen gick vi på bio och såg frozen, så himla bra, nästan så det är min nya favorit animerade film, hade ändå väldigt höga förväntningar redan innan! Igår regnade det dessutom typ heeela dagen, så tråkigt. Har aldrig varit så blöt som när vi kom hem igen, till och med min regnjacka hade läckt igenom...

Idag, lagom naiva, gav vi oss ut på stan, vad vi inte tänkte på var att rean börjat och det var kö för att komma in i många butiker... Vi gick också till chinatown och kollade läget där och paddy's market som är en stor marknadsplats med både kläder, prylar och mat. Hittade en del vi ville köpa så vi ska gå tillbaka en annan dag när vi ser hur vi ligger till i budgeten. Stannade även för frozen yoghurt, som.jag.längtat. Idag har vi även hunnit med att besöka darling harbour som var hur fint som helst, tror faktiskt min (hittills) favorit stadsdel i Sydney. Idag har vädret varit över förväntan med sol och ca 27 grader, så imorgon är planen att försöka ta oss ut till bondi beach om vädret tillåter. 

3 funfacts
- Övergångsställena här tar 100 år att bli gröna och sedna är de gröna i (bokstavligen) 4 sekunder.
- Man kan "trycka" havaians flip flops i maskiner (sånna man typ köper läsk och godis ur annars)
- Bredvid operahuset finns det ett mini operahus!