the end is near
De sista dagarna här är rätt intensiva, igår gick vi till shari vari för att fira Adrianas födelsedag, en helt galen natt haha. Idag släpade vi oss upp och till skolan, efter det fick jag och Céline först och åt pizza på bästa stället i Rom och sedan ligger bästa glasstället i Rom lämpligt nog 50 meter därifrån så passade på att ta en glass också, det är ju trots allt bara en dag kvar till jag åker hem. Efter det gick vi till en bio här (den enda som sänder filmer på orginalspråk....) och tittade på hunger games, såå bra. Nu ska vi snart sticka ner till Pigneto, området precis bredvid där vi bor och käka födelsedagsmiddag.
 
Pigneto är förresten det konstigaste området jag någonsin varit i. På dagarna är det det skummaste området ni kan tänka er, med bara skumma personer. Sedan runt klockan 8 lever hela området upp och förvandlas (lite som askungen), alla hippa italienare kommer hit och området anses vara ett av Roms trendigaste, så himla skumt, fattar ingenting.
 
Imorgon ska jag till skolan för sista gången, och när dagen är slut får jag mitt diplom. Sedan ska vi åka skridskor med skolan och gå på julmarknad på Piazza Navona. På kvällen vet jag inte om vi ska göra något speciellt, min transfer är nämligen beställd till klockan 7 på lördag, ÅNGEST.  
pasta passa per i pazzi di pizza
Allora, det här med pizza och italienare. Det är nästan en religion (och då ska vi inte ens börja prata om pastan, det tar vi en annan gång). Bara för att gå till en normal pizzeria (lite utanför centrum dock) krävs nästan en utbildning. Meny existerar inte för här förväntas alla redan veta vad som finns, vill man ha tjock eller tunn botten heter det något speciellt, liten pizza något annat, utan tomatsås något tredje, mamma mia.
 
Det bästa pizzastället heter i alla fall "il pinsere" om ni någongång skulle komma till Rom. Det ligger på första plats på tripadvisor av en anledning... I alla andra städer är första platsen en svindyr restaurang, men inte i Rom. Stället ser kanske inte mycket ut för världen men för 4€ får du träffa väldigt trevlig personal, vänta lite i kön som ringlar sig utanför och såklart en pizza direkt från ugnen. GÅ HIT. Ett helt inlägg om pizza, är man i Italien så är man... Förresten ska vi äta lunch här imorgon, längtar redan.
 
pizza med pumpa, mozarella och prociutto 
questa settimana
Denna veckan har varit full med aktiviteter. I tisdags begav vi oss, tillsammans med 20 andra personer från skolan, för kareoke igen, det är så himla roligt, bästa stället. Igår var jag först i skolan och sedan blev det en snabbis hem (Just det! Min plånbok blev stulen på bussen också, så jäkla onödigt) och byta om innan vi stack till nattklubben Shari Vari och dansade. I natt sov jag 3 timmar innan jag gick till skolan vilket resulterar i att jag är nästintill död nu.
 
Har sprungit runt som en galning i en hel timme på Roms gator idag för att hitta olika monument, det tyckte våra lärare var en rolig aktivitet för oss. Mitt lag vann dock så jag klagar inte. Idag blir det skola igen och sen avskedsmiddag för Lovisa som åker hem på lördag...