Longing for Italy
Tror jag ska börja lägga upp lite mer recetpt här, det är ju så roligt och jag lagar så god mat hehe. Överväger just nu att leva på carbonara resten av mitt liv, att det är lätt och göra är ju dessutom bara ett plus i kanten. Lite modiferat recept mot vad orginalet är med det är så klart upp till var och en. Här är min favorit just nu.
 
Spaghetti alla carbonara, 4 portioner
300-400 gram (beroende på hur hungrig man är) linguine (favvopastan)
1 liten hackad gullök
1-2 vitlöksklyftor
2 paket bacon
4 ägg
1 dl grädde
2 dl riven parmesan (byt eventuellt ut en del till pecorino)
salt, vitpeppar och svartpeppar
 
Koka pastan. Stek baconen med vitlöksklyftorna under tiden pastan kokar. Innan baconen är klara lägger du i löken så den hinner mjukna. Vispa ihop ägg, grädde och salt och peppar i en skål. Plocka bort vitlöksklyftorna och kasta. Häll av vattnet på pastan och blanda ihop med parmesanen, äggblandingen och baconen. Tillsätt eventuellt lite mer svartpeppar och servera med extra parmesan och en extra äggula om så önskas. MUMS
 
 
recap
Ytterligare en vecka har passerat. Denna veckan har bjudit på våffelkväll med mina gamla jobbarkompisar, ett par träningspass, en trasig cykel, promenader över hela Lund, en utgång på Malmös nation med tjejerna, ett jobbpass, massa plugg och langoslagande här idag. Svår vecka att toppa, men det återstår och se. Natti
 
frukost!! turkisk yoghurt, päron, valnötter och lite honung, nomnom
våffla med nutella, glass och bär
En bättre helg
I fredags hade jag och Johanna en jättemysig dag, gick på stan, åt cheesecake, träffade hennes kompisar och tog en drink på t-bar. 
Lördagen började tidigt med Emelie på tåget upp till Stockholm, vi fick gratis frukost och snackade mest och helt plötsligt var vi framme. Checkade in på vårt hotell och begav oss sedan ut på stan för några timmars shopping. Avslutade kvällen med thaimat och bio. På söndagen strosade vi runt i gamla stan och i lite butiker för att inte frysa ihjäl och tog oss senare till flippin' burgers för mat, så gott!!