two weeks down, sixteen to go
Två veckor har nu passerat i landet down under. De senaste dagarna har jag haft två föreläsningar, consumer behaviour var såå kul, och idag har jag ytterligare två. Utöver det har jag inte hittat på så jättemycket, vår sista flatmate har flyttat in i lägenheten, en jättegullig tjej från Chile. Hon åt bara sallad (alltså bladen inget mer i) till mat den första dagen då hon inte gillar att laga mat. Detta tyckte inte jag var hållbart vilket ledde till att vi nu har en deal, jag lagar mat till oss båda och hon diskar haha. Igår gick vi och åt sushi, det bästa med sushin i Australien är att den är billig och god så klart. Har dock fortfarande inte kommit över att de har kyckling i sushin här... 
 
Kom precis över en nyhetsartikel där de skrev att det regnat mer i Adelaide hitills i år än det gjorde hela 2015 samt att det var den blåsigaste julimånaden på 30 år, bra timing Isabelle. Saknar min vinterjacka :( Idag skiner i alla fall solen stundvis så man får var glad för det lilla. Nu ska jag kila iväg till skolan och ikväll vankas det welcome party för alla utbytesstudenter.
 
Om ni skulle vilja skicka brev eller paket skulle jag bli väldigt glad så här får ni min nya adress
 
Isabelle Klingstedt
2/196 North Terrace 
Adelaide 
SA
5000
Australia
 
weekend
I fredags gjorde jag inte många knop, kilade iväg en stund till biblioteket och letade efter några kursböcker. Biblioteket är förresten det största jag någonsin sett, gick vilse flera gånger. Försökte få ordning på mina kurser också, efter mycket velande verkar det nu bli följande
  • Introduction to management
  • International marketing
  • International business
  • Consumer behaviour
Gick med Reeta och åt asgoda burgare och sedan mötte jag upp några andra tjejer och gick på bio. Vi såg den nya ghostbuster-filmen som var väldigt underhållande haha. Igår åkte vi ut till glenelg som är en av Adelaides stränder. Måste säga att det var en väldigt mysig liten strandort som definitivt kommer göra sig bra när det blir varmt. På kvällen mötte jag upp ett helt gäng utbytesstudenter på baren the duke, sedan drog vi vidare till urbanest (poppis studentboende) och avslutade natten på the woolshed. Har mest slöat idag men imorgon börjar skolan tänkte jag säga. Jag är dock ledig måndagar så tisdag blir första skoldagen för mig, spännande och lite nervöst!
 
 
 
 
Thursday in Australia
Igår anordnade skolan en tur till Victor harbour som avslutning på O-week. Dagen började med Urimbirra Wildlife park för att titta på alla möjliga sorters djur. Höjdpunkten var ju dock att få gosa med kängurs, de är ju bara för söta alltså. En kort bussresa senare kom vi fram till Victor harbour som lättast kan beskrivas som en sommarort vid havet. Jättemysig liten stad är det verkligen, vi passade på att promenera över bron till Granite island med utsikt över hamnen. Emellanåt är vädret här helt okej, hela denna utflykten hade vi typ 20 grader och sol, idag har det dock varit typ 10 grader, regn och blåst, inte lika kul. Field tripen avslutades med varma kanelmunkar vid havet, typ det godaste jag någonsin ätit. Efter en powernap på bussen åkte vi ut till vår nyfunna Australienska vän där han anordnade ett house party, en utgång på det och sen sov jag ganska bra kan jag lova!