Another week, another wine tour
Sista dagen som James var i Adelaide bestämde vi oss för att åka på vinprovning i Barossa valley. Klockan 9 på morgonen hämtade bussen upp oss, åkte de snirkligaste vägarna upp till Barossa men vi såg kängrus så det var okej. Första vingården var Chateau Yaldara, ett jättefint hus och vinerna var helt okej. Sedan åkte vi vidare till det största på denna vinturen, Peter Lehman wines där vi också åt lunch. De hade riktigt gott riesling. Måste verkligen åka till Clare valley som är känt för riesling. Nästa ställe, Langmeil, var en ostrukturerad vinprovning där man själv kunde säga vilka man ville testa utan begränsning. Riktigt farligt haha. Det sista stället var Murray street Vineyards där det var mest rött så inte min favorit. De hade dock en grym utsikt över alla vinrankor så helt klart godkänt. Tror vi räknade ihop att vi testade ungefär 26-28 olika viner så jag somande typ direkt när vi kom hem haha, efter en timmes nap mötte vi upp en av tjejerna från vinturen på en bar (blev cola för mig) innan vi somnade efter en LÅNG dag.
 
 
The last day in Adelaide we decided to go on a wine tour to Barossa valley. I love wine tours, could do it everyday haha. After a very winding road and some kangaroos we arrived in Barossa. We went to Chatau Yaldara, Peter Lehman, Langmeil and Murray street. Chateau Yaldara was the prettiest one but I liked Peter Lehman the best I think. We got super yummie lunch there as well. Langmeil had a so called unstructured tasting which means that you can choose whatever you like from a list and as many as you want, so dangerous. I think we tried 26-28 different wines so when we got back home I fell asleep in less than a second. After a very nice nap we went to a bar with one of the girls from the wine tour and her friend (I had a coke haha). It was a nice end to a very long day. 
 
 
 
 
 
 
 
Being a tourist in Adelaide
Det här med den attakerande fågeln som jag skrev om för ett tag sen har visat sig vara ett känt fenomen här i australien. Den kallas för magpie och attakerar ofta cyklister och löpare… Det finns till och med en hemsida där man kan rapportera sina skador!! 
 
James kom hit i torsdags då han hade gått upp astidigt och jag varit ute dagen innan gick vi och åt på Grill’d innan vi däckade. Dagen efter gick vi först lite sightseeing här i Adelaide, först till universitetet och sen runt floden. Tog tramen ut till Glenelg där vi åt fish and chips och glass! Är det något de kan i Australien så är det pommes alltså, aldrig ätit så goda (eller så mycket haha) pommes i mitt liv. På kvällen gick vi ner till leigh street som har massa olika barer, bestämde oss för Pink moon saloon som ser ut som en liten alpstuga. Gillade detta stället så mycket, vi åt lobster rolls och pommes och drack vin/öl från trakterna. Sedan gick vi vidare till en bar i en källare som man inte ens ser dörren till som hette Maybe Mae där de hade asgoda drinkar. 
 
I lördags promenerade vi till central market och James hittade lakrits så han var glad. Tog en tur till china town som ligger precis bredvid och när vi såg all mat kunde vi inte låta bli att äta hehe. Efter dumplings och nudlar var vi nöjda och promenerade hem igen. På kvällen gick vi och såg ”the secret life of pets” som var söt men kanske inte bästa filmen jag sett. 
 
Söndagen spenderades i tvättstugan haha och på ett foodtruck event, så kul! Vi åt något grekiskt, typ suflaki och pommes i bröd och sedan en burgare med friterad mac and cheese. Kommer seriöst ha gått upp 10 kg av att bo här… Adelaide kallas festivalstaten och i söndags var det dags for OZASIA festival som var väldigt trevligt. De hade satt upp lyktor och hade en parad så bra avslut på dagen.
 
 
 
James arrived here on Thursday night, we were both exhausted from getting up early and I had been out the night before so after having dinner at Grill’d we called it a day. The day after we went sightseeing, which is pretty fast in Adelaide. Anyhow, we went to the uni and walked along river torrens and after that we caught the tram to Glenelg. There we had fish and chips and ice cream for dessert and just chilled. Btw the fries here in OZ are so soo good. In the night we walked down to Leigh street and found this really cute place called Pink moon saloon which basically look like a small alpine cottage. We had lobster rolls and fries for dinner and then walked to this other bar called Maybe Mae. You would never find it if you don’t know it’s there, you can literally not even see the door. It was a great place and they had such nice cocktails. 
 

On Saturday we had a stroll in central market, James found his salty licorice so at least he was happy. Had a look in china town and after seeing all the yummie food we just had to get something for ourselfs. After some dumplings and noodles we were ready to walk back home. In the evening we went to the cinema and saw ”the secret life of pets” which was really cute but maybe not the best movie I’ve seen.

Sunday we spent doing laundry to prepare for Perth and afterwards we went to this really cool food truck event. We had some Greek food - souvlaki and fries in a bread, and a burger with fried mac and cheese. I’m seriously gonna gain so much weight here, oh well. It was worth it. In the night there was this festival called OZASIA down by the river, it was so nice, they had put up a lot of lanterns and there was a parade so it was a great end of the weekend. 

Barossa Valley
Förra söndagen åkte vi ut till ett av vindistrikten i området, nämligen Barossa Valley, 1 timme norr om Adelaide. Vid 9 träffades vi vid universitet och en jättemuffins senare var vi påväg! 
 
Första stället som vi åkte till var Pindarie Winery, jättemysigt gammalt hus med fina vyer över vinrankorna, de hade en assöt hund också. Gillade verkligen vinet på det här stället, till och med det röda. Hela vägen till nästa vingård var kantad av palmer så det kändes verkligen som man var utomlands. Vi kom efter en mindre detour på grund av översvämmade vägar fram till Seppeltsfield där omgivningarna var helt fantastiska. Vinerna däremot, mja. Vi fick testa kolsyrat rödvin och portvin bland annat, tror vi var alla ganska glada att åka vidare. Mötte upp den andra gruppen och käkade pizza och vin i en park, efter att ha druckit vin hela förmiddagen var vi alla vrålhungriga. Sista vingården var mitt favoritställe om man ser till vinet, Wolf Blass, faktum var att jag gillade ett vitt vin med passionsfrukt så mycket att en (dyr!) flaska fick följa med hem. Victoria å andra sidan köpte ett riktigt smakrikt rödvin och hela resan tyckte jag om vita och Victoria alla röda haha, så olika smak.
 
Nu är James här så det blir mer uppdatering om det senare. 
 
 

Last Sunday we went with a group of people to the wine district Barossa Valley, 1 hour north of Adelaide. We met the group at uni at 9 and after eating a giant muffin we were on our way! 

The first place was called Pindarie Winery, I liked this place a lot. Both the wines and the cheese was great! And they had a super cute dog. There were palm trees all along the way to the next winery which was Seppeltsfield. The surroundings and restaurant were amazing, the wine not so much haha. We had sparkling reds and port wine and I think the majority of the group was pretty happy to leave for lunch! Everyone was starving so the pizza tasted really good. The last winery was my favorite one, based only on the wine. It was called Wolf Blass and I liked a white wine flavored with passion fruit so much I couldn’t resist buying a bottle. Victoria on the other hand she liked all the ones I didn’t and bought a bottle of red wine which I didn’t even finish my glass of haha. 

My friend from Sweden is here now so there will be more updates soon.